Campus Schoonmeersen

Valentin Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270 (voetgangers, openbaar vervoer)
9000 Gent
+32 (0)9 243 27 00

Campus Melle

Brusselsesteenweg 161
9090 Melle
+32 (0)9 243 28 00

Proefhoeve Bottelare

Diepestraat 1
9820 Bottelare
+32 (0)9 363 93 00

Site Buchtenstraat

Buchtenstraat 9-11
9000 Gent

MODETECHNOLOGEN OP FAIR FASHION FEST

Afbeelding Modetechnologen op Fair Fashion fest

Voor studenten modetechnologie is 'Waste food for Fashion'. De 2de jaarsstudenten werkten binnen het project 'Design on demand' duurzame collecties uit en stellen deze aan u voor op het Fair Fashion Fest, het eerste Belgische festival rond eerlijke mode op 1 maart in het MIAT in Gent.

The Mystikk Collection

The Little Black Dress is een klassieker die Chanel in het leven riep. Ook vandaag nog een musthave voor elke jonge vrouw. De studentengroep Mystikk biedt deze prachtige 'LBD' aan, maar met een 'ietsje meer'. De Mystikk vrouw houdt van casual, sexy, sweet, extravagant, elegantie,… en wil haar enige 'LBD' op elk moment en voor elke mood kunnen aanpassen.  
Lees meer...

The NapBag

De NapBag is een innovatieve rugzak die past in het leven van de sociale, semi-avontuurlijke jongere. Een citytrip of sleepover zijn activiteiten die deel uitmaken van zijn leven. Deze two in one tas kan door middel van ritsen opengevouwen en omgevormd worden tot een slaapzak. De collectie bestaat uit 5 verschillende no-waste pattern designs.
Lees meer...

Something Blue

Elk klein meisje droomt over haar perfecte trouwjurk. De Something Blue bruid gaat op zoek naar de 'andere' bruidsjurk: duurzaam, gemaakt uit ecologische materialen én een jurk die na de grote dag nog kan gedragen worden. De trouwrok kan vervangen worden door zes andere rokken die passen bij het drukke leven van onze hippe Something Blue vrouw. 
Lees meer...

Rainy Tales

Volgens een onderzoek in het Verenigd Koninkrijk bestaat 86 procent van alle afval op festivals uit tenten en ander campingafval zoals stoeltjes en slaapzakken. Met dit gegeven gaat Rainy Tales aan het werk. De 'Waste' die op de festivalcamping ligt is 'Food' voor een collectie regencapes. Deze regenkledij wordt dan opnieuw te koop aangeboden op het festival.
Lees meer...

Waste

Een klassieke kledingstof levert een stofverbruik van circa 75% van de stof op. Een kwart van de stof wordt dus verspild. Waste gaat uit van het zero waste principe: de patronen zo tekenen en inleggen dat er niets van de stof verloren gaat. De studentengroep Waste bedacht patronen uit trapezia die zeer gemakkelijk en efficiënt ineen gepuzzeld kunnen worden.
Lees meer...

SensEars 

SensEars maakt hoofdaccessoires waarin een koptelefoon wordt verwerkt. Warm of koud, tijdens het fietsen, lopen, wandelen, of gewoon als je je wil ontspannen, luister je naar je favoriete track, en draag jij een uniek en duurzaam hoofddeksel.
Lees meer...

T.R.A.S.H.

T.R.A.S.H staat voor The Recycle Association Of Sophisticated Handbags. De term ‘rugtas’ wordt hier toegepast omdat het concept uitgaat van een rugzak en een handtas in één. De rugzak bestaat uit een wateroplosbaar vlies met kleurenprint, en heeft de mogelijkheid om zich binnenstebuiten te draaien waardoor zo een tas bekomen wordt uit tyvek.
Lees meer...

Bwear

De Bwaer-vrouw is een zwangere jonge vrolijke DIY-vrouw, ze is in blijde verwachting en wil dit tonen aan de buitenwereld door opgewekte kleuren te dragen. Na de komst van de kleine spruit kunnen de kersverse mama en papa aan de slag door het jurkje om te vormen tot pamperzakje. De vrouw kan na één van de mooiste periodes uit haar leven haar jurkje nog een nieuwe dimensie geven. 

Bratestic

Ben je een jonge DIY vrouw dan zijn de costumized BH's van Bratastic een must. Je kan je afgedankte BH een nieuw leven geven. Bratestic biedt workshops aan waarin je zelf de stijl van je BH kan bepalen. Tijdens de workshop vorm je je oude BH om door een nieuw rugstuk te maken. Verschillende rugstukken en schouderbandjes zijn combineerbaar met de bestaande cup. Zo hoef je niet steeds een nieuwe bh te kopen. Elk rugstuk heeft een andere mood en past bij de gelegenheid van het moment.